Romijn Acrobatics

Groot KNGU congres

Debuut acrobatische gymnastiek op groot KNGU congres

 

vladimirpicaMede dankzij de grote inzet van Jet Geerdink van het bondsbureau maakte de acrobatische gymnastiek dit jaar voor het eerst volwaardig deel uit van het groot KNGU congres.
Een toptrainer die op advies van Romijn Acrobatics werd uitgenodigd maakte het plaatje compleet.
Vladimir Proswetov, bondscoach van het junioren team van Rusland wist tijd vrij te maken om Nederland met een bezoek en zijn wijsheden te vereren. Er werd niet zomaar gekozen voor deze coach, hij is namelijk de eerste coach sinds jaren die op een WK in alle juniorendisciplines goud wist te behalen.

De workshops vonden plaats in Den Bosch en waren met name gericht op het verfijnen van bestaande technieken. Er kwamen veel handstand vormen aan bod en ook het thema “werpen vanaf platform” werd goed uitgediept. Met name zijn uitleg aan de hand van “salsa-pasjes” werd door de sporters als leuk en leerzaam ervaren.

Vladimir spreekt een beetje Nederlands maar niet afdoende om complexe technieken uit te leggen. Daar waar nodig kon Ben Romijn bijspringen en het geheel vertolken.

Conclusie: Een mooi debuut van acrobaticshe gymnastiek op dit congres met een trainer van wereldniveau. Acrobatische gymnastiek had zelfs meer deelnemers dan andere sporten die al langer mee draaien.

H4ru

Vladimir Proswetov (onderste van de 4) in zijn topjaren

Koning Abelsingel 4
8262 VB Kampen
T 06-21818557
E info@romijnacrobatics.nl